Raed Arafat va fi dat afara? Anunțul făcut de Alexandru Rafila – Europa News
Romania

Raed Arafat va fi dat afara? Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Atribuțiile lui Raed Arafat în gestionarea pandemiei de Covid-19 ar putea fi restrânse, a anunțat ministrul propus al Sănătății, Alexandru Rafila. Este o lovitură fără precedent pentru șeful DSU, responsabil cu numeroase măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului.

Profesorul Alexandru Rafila a anunțat că dorește să schimbe modul de funcționare a sistemului sanitar. Modificarea pe care dorește să o facă va reduce rolul Direcției pentru Situații de Urgență în luarea deciziilor.

Acesta a adăugat că instituția condusă de Raed Arafat a intrat, în ultima perioadă, peste competențele Ministerului Sănătății. Deputatul social-democrat este convins de faptul că șeful DSU, Raed Arafat, prim-ministrul și ministrul Administrației și Internelor vor „fi garanții unei desfășurări normale a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.”

Arafat a intrat peste competențele Ministerului Sănătății

„Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să acces o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Specialistul subliniază că nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare al sistemului de sănătate.

Citește și:  IPS Teodosie, pledoarie împotriva vaccinării! Mesaj pentru românii care nu vor să se imunizeze: „Sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close