Raed Arafat, atacat din toate direcțiile: „Mă bucur că cineva a avut curajul să oprească delirul” – Europa News
Romania

Raed Arafat, atacat din toate direcțiile: „Mă bucur că cineva a avut curajul să oprească delirul”

Un lider PSD intervine în conflictul iscat între șeful DSU Raed Arafat, vicepremierul Sorin Grindeanu și ministrul Sănătății Alexandrul Rafila. Președintele organizației județene PSD Giurgiu, Marian Mina, a comentat despre faptul că noul ministru al Sănătății vrea ca rolul primordial în luarea deciziilor în pandemie să nu fie al altor structuri și persoane din afara ministerului.

Social-democratul a lansat un atac virulent la adresa lui Arafat. „Nu a spus nimeni de demiterea dlui Arafat. Mă bucur că cineva a avut curajul să oprească delirul dlui Arafat, că e responsabil de multe tragedii. Medicii trebuie să ia cele mai bune decizii legate de pandemie, nu Internele și nu CNSU”, a declarat Marian Mina la Antena 3.

Arafat, pus la colț de ministrul Sănătății

Alexandru Rafila crede că măsurile de sănătate publică ar trebui luate de Ministerul Sănătăţii, nu de alte instituţii, scrie stiripesurse.ro.

„Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de Interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. (…) Trebuie, totuşi, ca Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat Rafila, recent, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că CNSU nu trebuie să dispară, dar rolul Ministerului Sănătăţii atunci când e vorba de o criză sanitară trebuie să fie rolul primordial.

Citește și:  DECIZIE CCR: Starea de alertă și restricțiile pot fi anulate în instanță

 

Sursa: national.ro 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close