Ucraina

Putin vede ‘paşi pozitivi’ în negocierile cu Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că vede „paşi pozitivi” în negocierile cu Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

„Vă voi informa (…) despre cum se derulează negocierile, care au loc de acum aproape în fiecare zi. Există unii paşi pozitivi”, a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu aliatul său belarus Aleksandr Lukaşenko, fără a oferi alte detalii.

Trei runde de negocieri au avut loc în Belarus după intrarea în Ucraina a zeci de mii de soldaţi ruşi. Aceste runde au fost focalizate în special asupra creării de coridoare umanitare pentru civili.

Joi, miniştrii afacerilor externe rus şi ucrainean au avut o primă întrevedere de la declanşarea ofensivei ruse, însă nu a fost anunţat niciun progres în vederea încheierii unui armistiţiu.

Preşedintele rus a insistat de mai multe ori în aceste zile asupra faptului că luptele se vor opri atunci când Kievul şi Occidentul vor accepta cererile Moscovei, în special cea privind neutralitatea şi „demilitarizarea” Ucrainei, precum şi recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Peninsulei Crimeea, anexată în 2014.

Citește și:  Procesul principal în cazul doborârii avionului Malaysia Airlines MH17 deasupra estului Ucrainei începe la 8 iunie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close