Rusia

Putin, gata să ajute Turcia și Siria, după cutremurele devastatoare. Reacția liderului de la Kremlin

Asculta informatia

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a reacționat, luni, în urma cutremurelor devastatoare care au avut loc în cursul zilei în Turcia și Siria.

Astfel, Vladimir Putin a oferit luni asistență din partea Rusiei pentru Siria și Turcia, după ce un cutremur de magnitudine 7,8 a provocat moartea a peste 500 de persoane și rănirea a mii de oameni în cele două țări.

Rusia, care este un aliat de bază al președintelui sirian Bashar al-Assad, menține o prezență militară semnificativă în această țară. Putin are, de asemenea, o relație puternică cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, membru NATO, care a încercat totuși să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Vă rog să acceptați profundele mele condoleanțe pentru numeroasele victime umane și distrugerile pe scară largă provocate de un cutremur puternic în țara dumneavoastră“, a declarat Putin în mesajul său adresat luni lui Erdogan.

Putin, mesaje separate pentru Erdogan și Assad

Suntem pregătiți să oferim asistența necesară în această privință. Rusia împărtășește tristețea și durerea celor care au pierdut persoane dragi“, a mai adăugat Putin, potrivit Jerusalem Post.

Separat, Putin i-a transmis lui Assad că Rusia își exprimă “tristețea și durerea celor care și-au pierdut cei dragi” și a declarat că Rusia este pregătită să ofere ajutor.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că instalațiile sale militare din Siria nu au fost avariate de cutremur.

Cel puțin 1.504 de persoane au fost ucise în Turcia și Siria, iar alte mii au fost rănite, informează CNN.

În Siria, un total de cel puțin 592 de persoane au murit, majoritatea în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de știri de stat siriane SANA, care a raportat și 1.089 de răniți.

Citește și:  Lavrov acuză UE că a devenit ‘agresivă şi beligerantă’ în contextul conflictului militar din Ucraina
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 39

Close