Rusia

Putin anunţă că lupta pentru Bahmut s-a terminat şi le mulţumeşte mercenarilor Wagner

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru „eliberarea” oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Putin afirmă că lupta – cea mai lungă din războiul de 15 luni – s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

„Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks”, se menţionează în comunicat.

„Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat”, se mai menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, despre care presa internaţională a scris că a părut să confirme pierderea Bahmut la summitul G7 de la Hiroshima, a retractat duminică prin purtătorul său de cuvânt.

„Întrebarea jurnalistului: ruşii susţin că au cucerit Bahmut”, a scris Serhii Nikiforov pe Facebook. „Răspunsul preşedintelui: Cred că nu”.

„În acest mod, preşedintele a negat cucerirea Bahmut”, a adăugat Nikiforov în ucraineană.

Citește și:  Putin: Rusia nu are obiecţii faţă de aderarea Ucrainei la UE
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close