Romania

PSD-ul vrea să dea jos Guvernul: A anunţat moţiune de cenzură pe 14 iunie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri, după dezbaterea pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care a avut loc în Parlament, că social-democraţii au luat decizia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Demersul va avea loc pe data de 14 iunie.

“Domnule preşedinte de şedinţă (Ludovic Orban), astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul de Redresare şi Dezvoltare al României: tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României ci un plan de austeritate.

Pentru toţi românii, răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur – pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR. Vă mulţumesc!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Reamintim că premierul Florin Cîţu a prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în plenul reunit al Parlamentului României, plan ce ar urma să fie depus până la finalul lunii mai la Bruxelles. Şedinţa a fost una cu scandal, după cum era de aşteptat. A plouat cu acuzaţii la adresa Guvernului din partea celor de la PSD şi de la AUR. Detalii aici.

Comunicatul oficial al PSD

“PSD va depune pe 14 iunie o moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru eşecul în elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi pentru refuzul premierului Cîţu de a-l prezenta în Parlament.

În pofida repetatelor apeluri ale PSD pentru organizarea unei ample dezbateri între partidele parlamentare, astăzi s-a făcut dovada că Guvernul Cîţu nu doreşte o astfel de colaborare şi ascunde cu premeditare ceea ce ar trebui să fie Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citește și:  Oana Lovin și Codruța Cerva, scandal cu jandarmii la sosirea lui Klaus Iohannis. Video

Tot ceea ce se ştie în legătură cu acest subiect e că Guvernul a pregătit un Plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR. În loc să vină cu proiecte clare pentru a lua banii puşi gratuit de Europa la dispoziţia României, Guvernul e mai preocupat să amaneteze viitorul ţării pentru un nou împrumut de 15 miliarde de euro, pe lângă cele 31 deja împrumutate până în prezent.

Pentru acest nou împrumut, Guvernul îşi asumă, din proprie iniţiativă, în faţa Comisiei Europene, condiţii anti-sociale, de sărăcire severă a populaţiei pe termen lung: îngheţări de pensii şi salarii, creşterea vârstei de pensionare, creşterea taxelor pentru firme şi pentru populaţie.

PSD nu poate fi de acord sub nicio formă cu un astfel de plan. PSD nu va vota sub nicio formă astfel de măsuri. PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a împiedica Guvernul să pună în aplicare strategia ascunsă de distrugere a bunăstării poporului român.”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close