Romania

PSD se teme că proiectul de lege privind certificatul verde este neconstituțional

Asculta informatia

PSD se teme că proiectul de lege privind certificatul verde este neconstituțional, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Președintele PSD a spus că această problemă i-a fost semnalată de specialiști în constituționalitate. Întrebat de ziariști cine sunt specialiștii, Ciolacu i-a nominalizat pe Robert Cazanciuc și pe Titus Corlățean.

Declarația care marchează o schimbare de poziție a lui Marcel Ciolacu pe acest subiect a fost făcută joi, 23 decembrie. Anterior, marți, la Parlament a avut loc un protest amplu împotriva certificatului verde. Apoi, miercuri seară, liderii partidelor parlamentare, cu excepția AUR, au avut o întîlnire cu președintele Iohannis pe tema certificatului verde. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că a fost prezent la întâlnirea cu șeful statului.

Separat, joi dimineață, președintele PNL, Florin Cîțu, declara că susține în continuare proiectul de lege.

Ideea după care certificatul verde este neconstituțional a fost susținută mai întâi de protestatari

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Sănătății sub conducerea ministrului Alexandru Rafila (PSD). Întrebat dacă ministrul Rafila acceptă modificarea proiectului, Ciolacu a răspuns că este sigur că ministrul își dorește un proiect de lege constituțional.

În mod normal, proiectul Legii certificatului verde ar trebui discutat și aprobat de Parlament până la finalul anului 2021. Înainte să ajungă în Parlament, proiectul mai poate fi modificat. Potrivit unor surse neoficiale, o modificare la care se lucrează acum ar fi aceea că angajații nu vor mai fi condiționați să dețină certificatul verde pentru a fi primiți la serviciu.

Până ce noua lege ar fi aprobată de Parlament, certificatul verde este reglementat, în România, printr-o Ordonanță de Urgență.

Citește și:  Educația sexuală în şcoală, din clasa a 8-a și doar cu acordul scris al părinților. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 33

Close