Romania

Proteste masive la BUCURESTI împotriva vaccinării și a certificatului verde. Mii de persoane au ieșit în stradă.

Asculta informatia

Protestul din București ia amploare. Sunt mii de persoane care participă

Sunt circa 12.000 de persoane care protestează în fața Guvernului României, anunță Digi24.ro. Inițial, au fost două manifestații, dar participanții s-au unit în fața instituției.

Pe de altă parte, reporterul Fanatik de la fața locului a precizat că Jandarmeria a informat că ar fi circa 15.000 de participanți.

Numărul maxim de protestatari care este prevăzut în lege în condițiile pandemice este de 100. Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, a transmis că nu au fost incidente până acum și că efectivele de forțe de ordine se vor înmulți pe măsură ce crește și numărul participanților.

Deocamdată, pasibil de amendă este organizatorul, iar sancțiunile pentru participanți vor fi stabilite ulterior, a mai transmis purtătorul de cuvânt.Mesajul Ro Vaccinare după protestul masiv

Pe de altă parte, Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare a transmis o reacție a la aceste proteste și i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, în contextul în care sâmbătă a fost un nou record de cazuri de infectare.

„În aceste momente, cu aceeași credință, sute de medici luptă pentru salvarea vieților unor pacienți cu forme severe de COVID-19. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, tot din cauza COVID-19 (184 de pacienți decedați).

Din cei 184 de pacienți decedați, 170 erau nevaccinați (92%). 1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori. 11.328 de persoane sunt internate pe secții, din care 325 sunt minori. Acesta este bilanțul COVID-19 din ultimele 24 de ore!

Până când??? Vă rugăm: ascultați sfatul medicilor! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, a transmis Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Citește și:  Proteste în țară. Românii ies în stradă și își cer drepturile. Se cere demisia lui Arafat

Mesajul PSD după protestul uriaș din Capitală

PSD a avut prima reacție referitoare la acest protest și a specificat că Guvernul Cîțu trebuie să plece, aceasta fiind una dintre cererile protestatarilor.

Astfel, ei au transmis că „românii au dreptul să fie revoltați”.

Iată ce a transmis PSD pe pagina de Facebook după protestul care se desfășoară în aceste momente în Capitală:

„DA! Acest Guvern trebuie să plece! DA! Așa cum #PSD a promis: Florin Cîțu și acoliții lui vor deveni, de marți, istorie!
Românii au tot dreptul să fie revoltați!

Ne-au îngrădit libertățile, ne-au amanetat viitorul prin împrumuturi masive și – poate cel mai grav lucru: acum NE ÎNVRĂJBESC!

Vaccinați contra nevaccinați! „Educați” versus „analfabeți funcționali”!

Au transformat o dramă sanitară în #pandemia dezbinării naționale!

Să vă fie rușine! Nu vă mai urcați pe cadavre ca să vă justificați incompetența de a pregăti sistemul sanitar! PSD va fi alături de români! PSD va trimite Guvernul acasă!”, se arată în mesajul PSD.

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest.

Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții.

E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți,” a scris George Simion pe rețelele de socializare.

Cel din Piața Victoriei este organizat de Asociaţia Calea Neamului, Asociaţia NEAMUNIT, Asociaţia Alianţa Părinţilor, Grupul Civic Starea de Libertate şi Grupul Civic Legitimă Apărare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 31

Close