Proteste la Hamburg împotriva restricţiilor legate de coronavirus – Europa News
Germania

Proteste la Hamburg împotriva restricţiilor legate de coronavirus

În jur de 650 de persoane s-au adunat miercuri pe cel mai important bulevard din Hamburg, Jungfernstieg, pentru a protesta împotriva restricţiilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, relatează dpa, scrie agerpres.  

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat că participanţii au încălcat mai multe restricţii legate de coronavirus, precum obligativitatea portului măştii şi menţinerea distanţei de 1,5 metri.

Germania se confruntă cu an al doilea val sever de coronavirus şi a impus un „lockdown” de o lună în noiembrie, în efortul de a limita răspândirea epidemiei.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei a precizat că autorităţile locale au folosit portavoci care difuzau zgomotele specifice tunurilor de apă pentru a le reaminti protestatarilor să respecte restricţiile, dar poliţiştii au fost în general ignoraţi.

Evenimentul intitulat „Aufklaerung zum Thema Corona-Fakten” (Educaţie pe tema faptelor legate de coronavirus – n.r.) a fost organizat de un grup care a pus la cale astfel de adunări în întreaga ţară.

Mişcarea „Querdenken” (Gândire laterală) a câştigat tot mai mulţi adepţi în Germania în ultimele luni, argumentând că restricţiile guvernului încalcă drepturile cetăţenilor.

Citește și:  GERMANIA: Poliţia anunță destructurarea unei reţele de pornografie cu minori de pe Darknet
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close