Romania

Proteste de amploare în Danemarca împotriva Pașaportului COVID

Asculta informatia

Circa 600 de persoane au defilat sâmbătă seara pe străzile din Copenhaga pentru a protesta faţă de măsurile anti-coronavirus luate de guvernul danez, în special viitorul paşaport de vaccinare, notează AFP.

„Ne întâlnim pe stradă pentru libertate! Marșăm pentru și cu toți în Danemarca. Suntem copiii Danemarcei! Indiferent de vârstă, convingere și atitudine, din toate colțurile țării marșăm cu ochii treji. MERGEM PENTRU LIBERTATEA DANEMARCEI!“, este invitația făcută de grupul „Men in Black Denmark”, un grup activ pe Facebook care organizează mitinguri de mai bine de o lună.

Circa 600 de persoane au defilat sâmbătă seara pe străzile din Copenhaga pentru a protesta faţă de măsurile anti-coronavirus luate de guvernul danez, în special viitorul paşaport de vaccinare, notează AFP. Protestatarii s-au întâlnit în faţa parlamentului pentru a susţine “libertatea de alegere” şi a denunţa “constrângerile” şi “dictatura” măsurilor de semi-izolare anti-COVID-19 impuse în Danemarca.

Pe un frig polar, mitingul, la care au participat copii, a avut drept scop de a protesta în mod special faţă de “paşaportul corona”.

Proteste de amploare în Danemarca împotriva Pașaportului Covid

La fel ca alte ţări europene, Danemarca va dezvolta un certificat electronic de vaccinare împotriva COVID-19 destinat călătoriilor şi potenţial să servească pentru intrarea la evenimente sportive sau culturale, chiar şi la restaurante.

Pentru “Men in Black Denmark”, crearea acestui “paşaport” duce la obligaţia de a se vaccina, deci o restricţie în plus la libertăţile individuale. În Danemarca, vaccinarea este recomandată, dar nu obligatorie.

Participanţii au purtat un portret al şefei guvernului danez, Mette Frederiksen, având trăsăturile dictatorului nord-coreean Kim Jong Un.

Citește și:  „Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI!” – Angajaţii din Poliţie, penitenciare și militarii rezervişti au protestat azi, la Parlament

În pofida tonului radical al manifestanţilor, cea mai mare parte a marşului, care a fost autorizat, s-a desfăşurat paşnic, în prezenţa unei numeroase forţe de poliţie.

Restricții prelungite

În urmă cu două săptămâni, o manifestaţie similară a fost marcată de incendierea unui manechin reprezentând-o pe Mette Frederiksen. De atunci, doi indivizi se află în arest, puşi sub acuzare pentru “ameninţări” la adresa premierului.

Apariţia mişcării, chiar dacă manifestaţiile rămân limitate la câteva sute de oameni, stârnesc temeri de radicalizare.

Magazinele neesenţiale, barurile şi restaurantele sunt închise în prezent în regatul scandinav cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, iar guvernul a prelungit restricţiile cel puţin până la 28 februarie. Cu toate acestea, şcolile primare se pot redeschide luni, mai scrie AFP, titrează Agerpres.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 73

Close