Israel

Protestatar palestinian, împuşcat mortal în cursul confruntărilor cu armata israeliană în Cisiordania

Un protestatar palestinian a fost împuşcat mortal, vineri, în cursul confruntărilor cu armata israeliană în Cisiordania, anunţă surse palestiniene citate de cotidianul Times of Israel, potrivit mediafax .

Incidentul a avut loc în cursul unei demonstraţii organizate în satul palestinian Beit Dajan, în apropierea oraşului Nablus.

Un palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană, anunţă Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

Primarul localităţii Beit Dajan, Abdelrahman Hanani, a declarat că a fost omorât un demonstrant în vârstă de 42 de ani, în cursul unui protest faţă de activităţile israeliene de colonizare.

Armata israeliană a confirmat că a utilizat muniţie reală, precizând însă că au fost trase doar focuri de avertisment. „Au fost trase focuri de armă în aer cu muniţie reală ca reacţie la atacuri cu pietre din partea protestatarilor palestinieni; cauza decesului protestatarului nu se cunoaşte. Au fost utilizate şi mijloace pentru dispersarea protestatarilor”, a transmis Armata israeliană.

Palestinienii organizează săptămânal, vinerea, proteste faţă de activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania.

Citește și:  Netanyahu susține că armata israeliană va lovi Hamas tâta timp cât va fi necesar: ‘Vom răspunde focului cu foc!’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close