Spania

Protest uriaș în Spania. Șoferii au ieșit în stradă din cauza scumpirii carburanților: “Greva pe perioadă nedeterminată”

Asculta informatia

Sunt proteste de amploare în Spania. Transportatorii anunță o grevă pe termen nedeterminat ca urmare a scumpirii carburanților. 

Șoferii de camioane au declarat că vor continua o grevă planificată iniția pentr 12 zile „la nesfârșit” după ce o întâlnire cu ministrul spaniol al Transporturilor s-a încheiat prin respingerea unui pachet de sprijin de 1 miliard de euro (1,10 miliarde de dolari) menit să amortizeze din scumpirea carburanților, ceea ce a cauzat lipsuri în cazul unor produse.

Ministrul Raquel Sanchez a anunțat măsurile, care includ o reducere de 0,20 euro pe litru de combustibil și un bonus de 1.200 de euro, după discuții  care s-au întins pe parcursul întregii nopți cu asociațiile de transport.

Dar, în câteva ore, Platforma pentru Apărarea Transporturilor, grupul neoficial de camionagii care a lansat greva pe 14 martie și care a fost exclus de la negocierile cu guvernul, a respins propunerea și a început să blocheze bulevardul central La Castellana din Madrid.

Spania spune că nu va asigura măsuri tranzitorii, ci va veni cu un pachet de legi

„Din păcate, vom continua greva”, a declarat liderul protestatarilor, Manuel Hernandez, reporterilor după întâlnirea cu Sanchez vineri seară.

El a spus că protestul va continua „la nesfârșit” dacă ajutorul guvernamental nu va fi implementat imediat.

„Nu mai facem bani pentru că nu ne acoperim costurile”, a spus el.

TVE a raportat că, potrivit lui Hernandez, ministrul Transporturilor i-a spus că ajutoarele pe care le cer transportatorii vor fi oferite printr-un „proiect de lege” în următoarele luni și că până atunci nu poate aproba măsuri tranzitorii pentru a garanta trecerea peste scumpirile carburanților.

Citește și:  Miting de protest în Piața Victoriei. Proiectul privind carantinarea și izolarea scoate oamenii în stradă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 85 =

Close