Franta

Protest la Paris după uciderea sălbatică a micuței Lola, în vârstă de 12 ani, de către o algeriancă. Euronews scrie că protestatarii au fost „extrema-dreaptă”

Asculta informatia

Peste o mie de persoane au protestat la Paris după uciderea micuței Lola, o fetiță de 12 ani, în mod brutal, de către o algeriancă.

Micuța Lola a fost dată dispărută de tatăl său, după ce nu s-a mai întors de la școală, acum trei zile. Mai târziu, în aceeași seară, Lola a fost găsită într-o cutie de plastic, lângă o clădire din arondismentul 19 din Paris. Corpul său era zdrobit.

Principalul suspect pentru crimă este o algeriancă, Dahbia B, în vârstă de 24 de ani. Algerianca a sosit legal în Franța, în 2016, cu o viză de rezidență acordată pentru studenți. Documentul a expirat însă. Pe 21 august, Dahbia a fost găsită pe un aeroport francez fără acte în regulă, dar pentru că nu avea cazier, a fost eliberată și i s-au dat 30 de zile să părăsească Franța.

Conform cotidianului Le Monde, femeia a fost interogată de Poliție și acuzată de „uciderea unui minor mai mic de 15 ani” și pentru „viol însoțit de tortură și acte de barbarism”.

În timpul audierilor ea nu a părut mișcată de fapta sa, iar documentul de acuzare menționează că a demonstrat „o ușurință fantastică în comiterea crimei”.

Joi seară, peste o mie de francezi au răspuns apelului lui Eric Zemour, de a protesta împotriva felului în care autoritățile încurajează migrația. Ei acuză faptul că aceștia nu înăspresc legislația în acest domeniu.

Relatând știrea, canalul Euronews i-a numit pe protestatari „extrema dreaptă”. În replică, autoritățile au admis că s-ar putea face mai mult în privința migrației ilegale, dar președintele Macron a denunțat folosirea politică a crimei.

El a primit familia copilei la Palatul Elisee.

Citește și:  Proteste violente în Franța! Sute de mii de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți de nivelul de trai
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 39

Close