Romania

Protest la Ministerul Mediului, împotriva tăierii copacilor. Petiție semnată de 28000 de oameni

Comunitatea Declic organizează marţi o acţiune de protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) prin care cere interzicerea exploatărilor forestiere în parcurile naţionale.

Membrii comunităţii vor aduce în faţa ministerului “victimele” tăierilor din parcurile naţionale. Numeroase buturugi, replici în mărime naturală ale rămăşiţelor copacilor tăiaţi, vor fi plasate la intrarea în sediul ministerului, cu mesajul: dezastrul din parcurile naţionale nu mai poate fi ocolit cu vederea!

Acţiunea de protest va fi urmată de o întrevedere cu ministrul Tanczos Barna care va primi cu această ocazie petiţia semnată de peste 28.000 de oameni.

Ultimele acțiuni pentru combaterea tăierii lemnului, în Harghita

 

Poliţiştii harghiteni au confiscat material lemnos în valoare totală de circa 70.000 de lei şi au aplicat sancţiuni în cuantum total de aproximativ 50.000 de lei, în urma unor ample acţiuni de combatere şi prevenire a delictelor silvice, în cadrul cărora au fost constate mai multe infracţiuni de tăiere fără drept şi furt de arbori, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita.

Sursa citată a precizat că, în zilele de 25 şi 26 august, la nivelul judeţului Harghita au fost organizate şi executate acţiuni cu efective mărite în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice, la care au fost cooptaţi şi specialişti silvici.

În urma acestor acţiuni, au fost constatate trei infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi tot atâtea infracţiuni de furt. Bănuiţi de comiterea acestor fapte sunt bănuiţi doi bărbaţi din comuna Ciucsângeorgiu şi un altul din comuna Siculeni.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în fondul forestier şi a controalelor desfăşurate la mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost constatate mai multe nereguli de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate nouă sancţiuni.

Citește și:  Studiu: 33% dintre români au dubii că noul coronavirus există. Doar 36% au încredere în comunicatele Guvernului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close