Protest în fața Ministerului Sănătății împotriva măsurilor anti-COVID. Manifestanții îi cer demisia lui Rafila – Europa News
Romania

Protest în fața Ministerului Sănătății împotriva măsurilor anti-COVID. Manifestanții îi cer demisia lui Rafila

Câteva zeci de persoane protestează luni în fața Ministerului Sănătății împotriva introducerii certificatului verde și față de măsurile luate de autorități în gestionarea pandemiei de coronavirus. Protestul a fost organizat pe Facebook de asociația „Acțiune pentru Națiune”, iar pentru scurt timp, printre protestatari a ajuns și George Simion.

Deși nu se numără printre organizatori, liderul AUR a ieșit din sediul Ministerului Sănătății, unde a încercat fără succes să vorbească cu Alexandru Rafila și a oferit câteva interviuri înainte de a pleca.

Protest în fața Ministerului Sănătății împotriva măsurilor anti-COVID. Manifestanții îi cer demisia lui Rafila

Protestatarii cer demisia lui Alexandru Rafila, pe care îl acuză că a insistat pentru introducerea certificatului verde în loc să asigure medicamente în spitale și farmacii.

„Rolul unui ministru al sănătății este să asigure stocul de tratamente sigure și eficiente în spitale și în farmacii, nu să ne hărțuiască cu certificatul lui, dar cum Rafila nu a adus Arbidol, Ivermectină, Favipiravir sau anticorpii monoclonali pentru a pregăti noul val, atunci el trebuie să își prezinte urgent demisia, așa cum a promis că o va face dacă certificatul de vaccinare nu se va adopta mai repede în Parlament”, transmite „Acțiune pentru Națiune” în apelul pe Facebook la protest.

Specialiștii au avertizat în repetate rânduri privind utilizarea unor medicamente precum Arbidol și Ivermectină, care nu sunt autorizate, că nu sunt dovezi privind eficiența în tratarea Covid-19 și prezintă alte riscuri când sunt folosite.

Printre mesajele afișate de protestatari se numără unele care apar la toate acțiunile de acest fel: împotriva măștii de protecție, a vaccinării, a certificatului verde la muncă, dar și a tehnologiei 5G.

Protest Ministerul Sănătății

După manifestația de la Ministerul Sănătății, organizatorii plănuiesc un nou protest luni la sediul Avocatului Poporului.

Citește și:  Confruntări violente între poliţie şi manifestanţi anti-lockdown la Kiev

„Renate Weber nu a făcut nimic concret pentru a apăra drepturile românilor nevaccinați care au fost discriminați în mod ilegal de 4 luni încoace după ce nu au mai putut intra în instituțiile publice, în sălile de spectacole, în locurile de joacă pentru copii, în malluri sau în restaurante”, acuză organizatorii.

Ei cer Avocatului Poporului să ia măsuri sau să lase locul altei persoane „mai curajoase”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close