Prostituatele din Germania au protestat pentru a cere redeschiderea bordelurilor – Europa News
Germania

Prostituatele din Germania au protestat pentru a cere redeschiderea bordelurilor

Prostituatele din „cartierul roșu” din orașul german Hamburg au decis să protesteze sâmbătă seara deoarece autoritățile germane nu au permis încă redeschiderea bordelurilor din această țară.

Lucrătoarele sexuale solicită să își poată relua activitatea dat fiind faptul că unele afaceri care implică un contact direct cu publicul au primit permisiunea autorităților de a se redeschide, în contextul restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Acestea susțin că, deși magazinele, restaurantele și barurile au primit permisiunea de a se redeschide în Germania, țară unde prostituția este legală, lucrătoarele sexuale sunt excluse din măsurile de relaxare. Totodată, ele se plâng că nu reușesc să își asigure traiul de zi cu zi, cu toate că activitățile prestate de ele nu reprezintă un risc la adresa sănătății publice.

„Cea mai veche profesie din lume are nevoie de ajutor”, au scris prostituatele pe una dintre pancartele pe care le-au adus cu ele la protestul din Herbertstrasse. Bordelurile din Germania sunt închise din luna martie.

Unele dintre prostituate au purtat măști artistice, în timp ce una a cântat la vioară în timpul protestului.

Citește și:  Germania: Un proiect de lege prezentat în parlament prevede autorizarea sinuciderii asistate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close