Germania

Berlinul îşi exprimă îngrijorarea faţă de evenimentele din Franţa

Berlinul observă ‘cu o oarecare îngrijorare ceea ce se petrece în Franţa’, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, în legătură cu tulburările declanşate de moartea unui adolescent împuşcat mortal de un poliţist într-o suburbie a Parisului, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Întrebat în cursul unui briefing de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt a spus că nu există deocamdată semnale de anulare a vizitei de stat pe care preşedintele Emmanuel Macron o are prevăzută în Germania de duminică seara până marţi.

Hebestreit a subliniat că guvernul francez a ‘condamnat în mod clar’ moartea adolescentului de 17 ani, şi a constatat că preşedintele şi guvernul Franţei depun eforturi ‘foarte active de a depăşi’ criza actuală.

Preşedintele francez Emmmanuel Macron a părăsit vineri summitul UE de la Bruxelles înainte de încheierea acestuia şi, fapt rar, şi-a anulat conferinţa de presă finală spre a reveni la Paris pentru a prezida o reuniune interministerială de criză de la ora locală 13.00.

Potrivit unei surse de la Palatul Elysée, preşedintele aşteaptă ca prim-ministrul şi ministrul de interne ‘să îi facă propuneri pentru a face să evolueze şi a adapta suplimentar’ dispozitivul de menţinere a ordinii, ‘fără tabuuri’.

AFP aminteşte, în acest context, că instaurarea stării de urgenţă a fost evocată de unii responsabili politici.

Citește și:  Germania se opune aderării Ucrainei la NATO! Tensiuni în cadrul Alianţei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close