World

Profituri uriașe din pandemie: 18 miliarde dolari încasează Moderna, iar Pfizier circa 60 miliarde de dolari pe vaccinuri

Asculta informatia

Tot să fie pandemie și oamenii închiși în case? Banii vor fi suficienți pentru propaganda din presă și televiziuni. Moderna Inc a anunţat joi că se așteaptă anul acesta la vânzări în valoare de 18,4 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19, transmite Reuters, conform revistabiz.ro.

De asemenea, Moderna a informat că directorul medical Tal Zaks va părăsi compania la finalul lunii septembrie.

În 2021, Moderna ar urma să producă 700 de milioane de doze şi va încerca să-şi sporească producția până la un miliard de doze.

Până acum, Moderna a livrat în total aproximativ 60 de milioane de doze, din care 55 de milioane de doze în SUA.

În trimestrul patru din 2020, Moderna Inc a realizat venituri de 199,87 milioane de dolari de pe urma vaccinului COVID-19.

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută încheierea un acord cu compania farmaceutică Moderna pentru achiziţia a 150 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 care vor fi livrate anul acesta. Acordul cu Moderna cuprinde şi o opţiune pentru achiziţia altor 150 de milioane de doze anul viitor.

Uniunea Europeană contractase înaintea acestui acord 160 de milioane de doze de vaccin Moderna, a căror livrare a început în ianuarie, cu o ţintă ca până la sfârşitul lunii martie să fie livrate 10 milioane de doze, dar se înregistrează întârzieri.

Luna aceasta, grupul farmaceutic american Pfizer Inc a prognozat că în acest an va înregistra vânzări în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech.

Citește și:  George Soros, Rockefeller și Bill Gates sunt acuzați că au creat COVID-19

Pe ansamblu, Pfizer se aşteaptă să realizeze în 2021 venituri cuprinse între 59,4 şi 61,4 miliarde dolar

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 63

Close