Franta

Profesor francez decapitat din cauza caricaturilor cu Mahomed

Scene dramatice, vineri seară, după ce un profesor a fost decapitat în plină stradă.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la faţa locului în cursul serii.

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri în apropiere de Paris, iar atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie, relatează AFP.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra, a precizat aceeaşi sursă.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru „asasinat în legătură cu o acţiune teroristă” şi „asociere infracţională teroristă criminală”.

Faptele s-au derulat în jurul orei locale 17.00 (15.00 GMT), potrivit unei surse din poliţie.

Poliţiştii din brigada anti-criminalitate din Conflans Saint-Honorine, la circa 50 km nord-vest demu Paris, au fost chemaţi pentru un individ suspect, aflat în apropierea unei unităţi şcolare, potrivit poliţiei.

Citește și:  Şapte persoane arestate în Franţa şi şase în Danemarca, în cadrul unor anchete privind legături cu jihadişti în Siria
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close