America

Procesul pentru inculparea lui Trump va fi întrerupt pentru a respecta Sabatul evreiesc

Asculta informatia

Senatul Statelor Unite va întrerupe procesul pentru inculparea lui Donald Trump de vineri seara până sâmbătă seara, pentru a onora solicitarea unui avocat al fostului preşedinte, care respectă Sabatul evreiesc, a declarat duminică un purtător de cuvânt al liderului democraţilor din Senat, Chuck Schumer, transmite Reuters, scrie news.ro . 

”Respectăm această solicitare şi desigur că îi vom da curs”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Schumer, Justin Goodman, într-un comunicat.

Avocatul lui Trump, David Schoen, a trimis, marţi, o scrisoare lui Schumer şi altor senatori, solicitând ca procesul să fie întrerupt în timpul Sabatului, care durează de vineri seară până sâmbătă.

Întârzierea de o zi ridică întrebări cu privire la cât timp va dura finalizarea procesului, care va începe marţi în Senat.

Senatul nu este programat să fie în sesiune în săptămâna care începe pe 15 februarie.

În timp ce democraţii şi republicanii au spus că speră să rezolve rapid procesul de punere sub acuzare, preşedintele Joe Biden încearcă simultan să obţină aprobarea de către Senat a oficialilor nominalizaţi să ocupe funcţii în administraţia sa şi încearcă să treacă prin Congres un pachet de ajutoare economice pentru coronavirus de 1.900 miliarde de dolari.

Discuţiile despre structura procesului sunt în curs, a spus Goodman duminică.

Trump a devenit primul preşedinte din istoria SUA care a fost pus sub acuzare de două ori, atunci când Camera Reprezentanţilor a aprobat, pe 13 ianuarie, o acuzaţie că acesta ar fi incitat la o insurecţie, care a provocat atacul violent împotriva Capitolului.

Avocaţii lui Trump şi majoritatea senatorilor republicani au contestat constituţionalitatea procesului. Ei au spus că Senatul nu are autoritatea să audieze cazul deoarece Trump şi-a încheiat mandatul şi nu poate fi înlăturat din funcţie.

Citește și:  AFGANISTAN: Ultimul evreu a plecat din această ţară pentru a se refugia în Statele Unite sau în Israel

Pentru ca Trump să fie condamnat ar trebui ca o majoritate de două treimi din cei 100 de membri ai Senatului să susţină acuzaţia, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să se alăture tuturor celor 50 de senatori democraţi.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 23

Close