TEHNOLOGIE

Primul zbor cu echipaj al avionului spaţial Virgin Galactic, nereuşit

Primul zbor cu echipaj al avionului spaţial Virgin Galactic, de sâmbătă după-amiază, a fost un test nereuşit deoarece secvenţa de aprindere a motorului rachetei nu a fost completă, au anunţat reprezentanţii companiei , scrie news.ro.  

Avionul supersonic trebuia să ajungă în atmosfera superioară, dar după ce a urcat mai mult de 12.000 de metri deasupra New Mexico, ataşat de rachetă, a făcut o întoarcere neaşteptată.

Compania a confirmat că avionul spaţial, în care se aflau piloţii CJ Sturckow şi Dave Mackay, a aterizat în siguranţă, citează CNN.

„Secvenţa de aprindere a motorului rachetei nu a fost completă. Vehiculul şi echipajul sunt în formă bună. Avem câteva motoare pregătite la Spaceport America. Vom verifica vehiculul şi vom reveni curând la zbor”, a fost anunţat pe Twitter.

Cauza principală nu a fost imediat evidentă.

Această misiune urma să fie al treilea zbor de testare a VSS Unity şi era primul cu echipaj uman.

Compania lui Richard Branson a programat să înceapă zborurile spaţiale în scop turistic în 2021.

Până în prezent, peste 600 de oameni – între care Justin Bieber şi Leonardo DiCaprio – au plătit câte 250.000 de dolari pentru a rezerva o călătorie cu acest avion.

Înainte ca serviciul să înceapă să funcţioneze, Virgin Galactic trebuie să treacă prin mai mulţi paşi de pregătire.

În urmă cu patru luni, Virgin Galactic a prezentat designul cabinei în care se vor afla câte 6 turişti, care vor pluti la gravitaţie zero, la 97 de kilometri deasupra Pământului, iar specialiştii au spus că vehiculul va putea fi folosit şi pentru antrenamentele astronauţilor.

Citește și:  La trei luni după tragedie, a fost găsită a doua cutie neagră a avionului PRĂBUŞIT pe coasta indoneziană
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close