Romania

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări

Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române au sosit azi, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, de la Borcea.

Cele cinci aeronave sunt în cofigurație M5.2, la fel ca celelalte 12 care se află deja în dotarea Armatei României.

Achiziția a încă cinci aeronave F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea permanentă a apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate, a transmis MApN, într-o notă de informare emisă către DefenseRomania.

Este vorba despre cele două avioane F-16 despre care compania portugheză OGMA anunța la mijlocul lunii iunie că au fost modernizate și vor ajunge în țara noastră.

Amintim că în aprilie anul trecut, România a trimis toate documentele necesare către Portugalia pentru a achiziționa alte cinci aeronave F-16 modernizate care să completeze actuala Escadrilă 53 compusă deja din cele 12 de astfel de avioane de vânătoare.

Cer senin noilor aeronave de vânătoare F-16 Fighting Falcon care vor intra sub comanda Forțelor Aeriene Române!

Citește și:  Închiderea magazinelor de la ora 18:00, o soluţie inutilă. Consilierul lui Vlad Voiculescu îl contrazice pe Arafat: „Există risc mai mare de infectare”

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close