Romania

Primele autobuze electrice ar putea iesi pe traseu la Timisoara chiar de miercuri. Au fost inmatriculate

Asculta informatia

 16 autobuze electrice fabricate de compania Karsan au ajuns deja la Timisoara, iar doua dintre ele ar putea fi scoase pe traseu chiar de miercuri. Surse din Primaria Timisoara au precizat ca doua dintre mijloacele de transport au fost deja inmatriculate, avand placute verzi cu numerele TM05PMT si TM12PMT.

De asemenea, in cursul saptamanii trecute au fost depuse actele pentru eliberarea copiilor conforme de catre ARR, procedura ce va fi finalizata marti, in 18 aprilie.

Odata indeplinite si aceste formalitati, autobuzele electrice vor putea iesi pe strazi pentru a-i transporta pe timisoreni, iar surse din primarie au precizat pentru opiniatimisoarei.ro ca acest lucru ar urma sa aiba loc chiar saptamana aceasta, in cursul zilei de miercuri, cand si elevii se intorc la scoala dupa vacanta de Pasti. Ramane insa de vazut daca reprezentantii administratiei nu vor schimba planurile.

Deocamdata. au fost gandite trei trasee pe care ar putea circula noile autobuze galbene, respectiv liniile 33, 40 si Expres 7, urmand ca dintre acestea sa fie alese una sau doua.

Pana in prezent, in curtea STPT au fost amenajate 11 statii de incarcare electrica, dintre care una rapida.

Va reamintim, 16 dintre autobuze electrice de la Karsan au fost livrate pana acum. In principiu, toate cele 44 de autobuze electrice pe care Ministerul Dezvoltarii le cumpara pentru Timisoara ar trebui sa ajunga pana la finalul acestei veri.

Citește și:  3 zile de ninsoare si apoi -11 grade Celsius la Timisoara. Anuntul de ultima ora al meteorologilor

Autobuzele electrice pentru Timisoara sunt produse in baza unui contract finantat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4, iar valoarea lor se ridica la 162.316.172,55 lei (TVA inclus).

Administratia Fritz a decis ca noile mijloace de transport ale orasului sa fie galbene, si nu violet ca pana acum.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close