Asia

Primarul unui oraș din Coreea de Sud s-a încăierat cu polițiștii la un protest față de un marș SODOMIT

Asculta informatia

Primarul unui oraș din Coreea de Sud, însoțit de mai mulți susținători, s-a încăierat cu polițiștii la un protest față de un marș LGBT, informează mediafax.

Oficialii din orașul Daegu din Coreea de Sud au încercat să împiedice desfășurarea unui festival anual al comunității LGBT, ceea ce a dus la ciocniri cu poliția.

Asta după ce mai multe companii locale și organizații religioase nu au reușit să obțină un ordin judecătoresc de interzicere a festivalului. Hong Joon-pyo, primarul conservator al orașului Daegu, a sprijinit cererea susținând că un număr mare de participanți la festival va afecta afacerile locale.

Instanța a dat dreptate organizatorilor festivalului afirmând că libertatea de exprimare este la fel de importantă ca și libertatea de a face afaceri.

Confruntările au început sâmbătă dimineața, când sute de oficiali din Daegu, în frunte cu primarul, au împiedicat camioanele organizatorilor festivalului să intre în locul unde urma să aibă loc evenimentul. Polițiștii au reușit să-i înlăture pe protestatari, dar între părți au avut loc altercații.

Primarul Hong Joon-pyo este cunoscut pentru poziția sa anti-LGBT. Festivalul Daegu Queer Culture Festival se desfășoară în districtul central al orașului din 2009.

Citește și:  Dumnezeu iubește persoanele LGBT mai mult decât o facem noi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close