Romania

Vești pentru românii care vor să aibă copii. Firea: „Ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure”

Tinerii din România care își doresc să aibă copii primesc informații de ultim moment de la nivelul Guvernului, în privința programului social de creștere a natalității. Mai exact, de la ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din Executivul Ciucă, Gabriela Firea.

Social-democrata vine, așadar, cu vești despre programul social de creștere a natalității. „În curând, aprobăm în Guvern hotărârea prin care acordăm un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obținerii unei sarcini.

Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității”, a anunțat Gabriela firea, marți, 26 iulie, prin intermediul Facebook.

Despre ce sumă e vorba în cazul acestui ajutor financiar

Veștile au fost făcute publice pe fondul unei întrevederi de lucru pe care Firea a avut-o, în cursul zilei precedente, la Ministerul Muncii, și pe care social-democrata a descris-o drept „o întâlnire extrem de fructuoasă”, anunțând că s-au făcut pași înainte „în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității”.

Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România care au indicație în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 RON pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității”, a mai precizat Firea.

Acest program social va fi derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale – din câte a punctat social-democrata

Citește și:  Creșterea prețului la combustibil îi sperie pe români. Șoferii au luat cu asalt benzinăriile, cozi uriașe: „Nu intrați în panică!”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close