PREVIZIUNI SUMBRE: Vara 2021 va deveni anormal de fierbinte şi violentă – Europa News
World

PREVIZIUNI SUMBRE: Vara 2021 va deveni anormal de fierbinte şi violentă

Vara 2021 va fi „anormal de violentă”, potrivit unui expert, întrucât continuă să crească amenințările cu declanşarea mai multor revolte din cauza pandemiei. Nici în 2022 nu va fi mai bine spune expertul.

Toate relele care se anunţă pentru vara 2021 sunt din cauza pandemiei. Tot din acest motiv au crescut şi omuciderile, iar o rezolvare a situației la nivel de comunităţi nu se întrevede la orizont. Suntem încă departe de zilele din anii 1990, nimic de zis, dar violența în creștere distruge vieți și complică eforturile pentru a ajuta lumea să se recupereze după COVID-19.

Potrivit lui John Roman, membru senior al grupului de economie, justiție și societate de la Universitatea din Chicago, întreruperea activităților de rutină datorită blocării COVID și pierderea în continuare a încrederii în poliție va duce la tulburări şi mai violente.

„Vara 2021 va fi anormal de violentă. Și vara 2022, de asemenea. Acesta este noul normal”

El susţine că 2021 este o continuare a anului 2020, care, pe lângă revoltele nesfârșite, a văzut o creștere continuă a omuciderilor în numeroase orașe, spune Jhon Roman. Un eșantion de 37 de orașe cu date disponibile pentru primele trei luni ale anului 2021 colectate de analistul criminalistic Jeff Asher indică că au crescut crimele cu 18% faţă de aceeași perioadă a anului  2020.

„Creșterea continuă vine după un an în care marile orașe americane au înregistrat o creștere cu 33% a omuciderilor, iar 63 din cele mai mari 66 de jurisdicții ale poliției au înregistrat o creștere uriaşă a violențelor, potrivit unui raport.

Unul dintre principalele motive pentru care omorurile sunt în creștere se datorează a ceea ce se numea înainte „Efectul Ferguson” și ceea ce acum este numit eufemistic „resourcing issues”.

Citește și:  Franța: Sunt așteptate temperaturi de 37 de grade Celsius la mijlocul săptămânii

Poliţia a pierdut cel mai mult la capitolul încredere

Polițiștii sunt disprețuiți şi din acest motiv nu mai doresc să meargă în zone cu criminalitate ridicată și să se angajeze în confruntări violente cu infractorii, deoarece știu că, dacă recurg la violență, oricât de justificată ar fi, viața lor ar putea fi distrusă.

În era post George Floyd, poliția nu este doar reticentă în arestarea infractorilor violenți, ci se întreabă de ce ar trebui să riște să se apropie de ei în primul rând. În concluzie expertul spune că „O vară violentă pe străzile Americii pare mai mult decât probabilă, având în vedere că omuciderile pare să fie deja la un nivel superior vârfului de anul trecut”, relatează Axios.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close