Asia

Preşedintele propune un cod de bare pentru toată populaţia

Secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a participat sâmbătă la summit-ul G20 prin intermediul unui link video de la Beijing, în cadrul căruia a propus utilizarea unui sistem global de coduri QR (coduri de bare bidimensionale) pentru a permite circulaţia transfrontalieră a persoanelor, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Sâmbătă seara, Xi Jinping a declarat că un mecanism global de recunoaştere a certificatelor de sănătate, inclusiv a rezultatelor testelor ARN, sub formă de coduri QR, ar putea fi utilizat pentru a permite călătoriile transfrontaliere.

„Sperăm că mai multe ţări se vor alătura acestui mecanism. Trebuie să standardizăm în continuare politicile şi să stabilim modalităţi rapide pentru a facilita fluxul ordonat de persoane”, a declarant Xi Jinping. Propunerea face parte din sugestiile regimului comunist de a aborda pandemia, după ce, în 2019, Beijing-ul a permis chinezilor înspăimântaţi din Wuhan să efectueze zboruri internaţionale în toată lumea, răspândind virusul care cauzează COVID-19.

Codurile QR sunt coduri de bare bidimensionale care deţin informaţii ce pot fi scanate şi citite de smartphone-uri.

Regimul comunist chinez, care a construit un sistem drastic de “credit social” şi numeroase modalităţi de control digital asupra populaţiei, utilizează aplicaţii pe telefoanele mobile şi tehnologii care folosesc coduri QR pe scară largă.

Guvernul marionetă din Hong Kong se pregăteşte să lanseze un sistem de coduri QR asemănător celui din China, care foloseşte trei culori (roşu, galben şi verde) pentru a arăta dacă purtătorul poate fi lăsat să circule în libertate sau dacă trebuie carantinat. Pentru libera trecere în Hong Kong ar putea fi necesar un test ARN cu un rezultat negativ.

Citește și:  Pakistan: un creștin a fost arestat pentru o postare pe Facebook

Sursa

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close