Europa

Preşedintele kosovar Hashim Thaci este acuzat de presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii

Preşedintele kosovar Hashim Thaci este acuzat de presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii în cadrul conflictului împotriva Serbiei de la sfârşitul anilor ’90, a anunţat miercuri Procurorul Tribunalul Special pentru Kosovo, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Hashim Thaci este acuzat de „crime împotriva umanităţii şi crime de război, inclusiv omor, dispariţie forţată de persoane, persecuţie şi tortură”, a precizat Procurorul Tribunalul Special de la Haga într-un comunicat, adăugând că acuzaţiile mai trebuie confirmate de un judecător, scrie agerpres.ro.

Alături de el, au mai fost puşi sub acuzare şi alţi oficiali, printre care şi şeful Partidului Democrat din Kosovo (PDK), Kadri Veseli, conform tribunalului.

Conform actului de inculpare, „Thaci, Veseli şi ceilalţi suspecţi puşi sub acuzare sunt responsabili penal pentru aproape 100 de crime, implicând sute de victime identificate de etnie kosovară, albaneză, sârbă, romă şi altele şi incluzând şi oponenţi politici”.

Inculparea este „rezultatul unei lungi investigaţii” şi „reflectă hotărârea” Tribunalului Special „de a dovedi toate acuzaţiile dincolo de orice îndoială rezonabilă”, se arată în comunicat.

Tribunalul a precizat că a publicat detalii deoarece Thaci şi Veseli au încercat în mod repetat „să obstrucţioneze şi să submineze” activitatea instanţei.

Citește și:  Austria: Şcolile se vor deschide fără obligativitatea măştilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close