Franta

Preşedintele Franţei i-a cerut lui Vladimir Putin, să oprească agresiunea asupra Ucrainei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut omologului său rus, Vladimir Putin, să oprească „agresiunea devastatoare” asupra Ucrainei şi să permită exporturile de cereale din Ucraina, în contextul efectelor negative asupra securităţii alimentare mondiale, informează mediafax.

„Preşedintele Republicii a discutat marţi prin telefon cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Conversaţia intervine după discuţia telefonică pe care preşedintele Republicii a avut-o pe 30 aprilie cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Preşedintele Republicii a evidenţiat din nou gravitatea extremă a consecinţelor războiului de agresiune purtat de Rusia contra Ucrainei.

A exprimat profunda preocupare referitoare la Mariupol şi la situaţia din Donbas şi a cerut Rusiei să permită continuarea evacuărilor iniţiate acum câteva zile din uzina Azovstal, în coordonare cu actorii umanitari şi prin a le permite persoanelor evacuate opţiunea destinaţiei, în conformitate cu dreptul internaţional umanitar”, anunţă Preşedinţia Franţei.

Emmanuel Macron „a exprimat disponibilitatea de a colabora cu organizaţiile internaţionale competente pentru a contribui la ridicarea blocadei ruse asupra exporturilor de produse alimentare ucrainene pe Marea Neagră, în contextul consecinţelor asupra securităţii alimentare mondiale”, precizează Palatul Élysée.

Citește și:  G7 va ‘elimina treptat’ dependența energetică de Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close