Președintele Braziliei alături de popor în lupta cu minciuna Covid – Europa News
America de SUD

Președintele Braziliei alături de popor în lupta cu minciuna Covid

Preşedintele Jair Bolsonaro a negat în repetate rânduri gravitatea noului coronavirus şi s-a declarat sceptic în privinţa vaccinării. Preşedintele brazilian a anunţat deja că nu se va vaccina împotriva COVID-19.

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, aflat într-o ședință de guvern cu toți miniștrii, a ținut un discurs virulent împotriva comuniștilor, a primarilor și guvernatorilor radicali din Brazilia care încalcă drepturile oamenilor prin restricțiile plandemiei Covid.

Apoi, Bolsonaro îi înjură pe guvernatorii din Sao Paulo și Rio de Janeiro, pentru că l-au sfidat prin impunerea si prelungirea ordinelor de ședere la domiciliu.

„Acel rahat de guvernator din Sao Paulo, acea grămadă de gunoi de grajd din Rio de Janeiro”, spune el.

“De aceea vreau ca … populația să fie înarmată. Asta le garantează oamenilor că nu poate, pur si simplu, să vină un fiu de cățea și să instaleze o dictatură aici, în țară noastră.”

Bolsonaro apare apoi la un protest antiguvernamental alături de cetățenii revoltați de anularea libertăților fundamentale.

Pe de altă parte, guvernul federal brazilian a semnat o scrisoare de intenţie pentru a cumpăra 70 de milioane de doze de la grupul Pfizer şi aproximativ 100 de milioane de doze de la compania AstraZeneca.

Citește și:  Argentina LEGALIZEAZĂ avortul
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close