Romania

Presedintele anti-român Klaus Iohannis a promulgat o lege ce va afecta multe buzunare

Asculta informatia

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi proiectul de lege adoptat de Parlament are prevede, printre altele, reglementarea și fiscalizarea bacșișului, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Puteți lăsa, legal, chelnerulului, până la 15% din valoarea notei.

Bacşişul, pe bonul fiscal

Proiectul de lege reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.

Operatorii economici au obligația de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacșișului oferit, între 0% și 15% din valoarea consumației.

Amenzi de la 2.000 – 4.000 lei

Bacşişul se evidenţiază distinct pe acelaşi bon fiscal cu bunurile livrate/serviciile prestate şi este introdus în baza de date a aparatelor de marcat electronice fiscale sub formă de articol, cu denumirea „bacşiş”.

Prevederile ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar nerespectarea acestor dispoziţii pot fi sanţionate cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

Citește și:  Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, finalizată de PSD
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Close