Asia

Premierul sud-coreean cere o anchetă privind decesul unor persoane vaccinate antigripal

Asculta informatia

Prim-ministrul sud-coreean Chung Sye-kyun a cerut vineri o anchetă aprofundată în legătură cu decesul unor persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei sezoniere, relatează agenţiile Yonhap, dpa şi Reuters, via agerpres.

Până la miezul nopţii de joi, 32 de oameni au decedat după ce fuseseră imunizaţi antigripal în ultimele săptămâni, însă autorităţile medicale au spus că nu au găsit nimic care să lege în mod direct vaccinul de aceste decese, potrivit Yonhap.

Chung a promis că autorităţile vor investiga ‘relaţia cauzală’ şi vor face publice rezultatele ‘în mod transparent’.

‘Solicit Agenţiei pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (KDCA) să consulte îndeaproape experţi şi să facă tot posibilul pentru a lua măsuri suficiente şi a da rapid explicaţii astfel încât populaţia să se poată vaccina fără teamă’, a spus el vineri, în cursul unei reuniuni la Cartierul general pentru situaţii de urgenţă.

Premierul sud-coreean le-a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi.

Guvernul de la Seul a declarat joi că programul de imunizare antigripală va continua.

Îngrijorările privind vaccinurile antigripale au apărut vinerea trecută după ce un băiat de 17 ani din oraşul Incheon a murit la două zile după ce i se administrase vaccinul. De atunci au mai fost raportate şi alte decese similare, majoritatea în rândul unor persoane în vârstă, cu boli preexistente.

Serviciul naţional pentru autopsii nu a găsit nicio legătură între moartea adolescentului de 17 ani şi vaccinul ce îi fusese administrat, potrivit Yonhap.

Coreea de Sud desfăşoară o campanie de vaccinare antigripală gratuită a în jur de 19 milioane de persoane, inclusiv adolescenţi şi vârstnici, pentru a limita o posibilă ‘epidemie dublă’, de COVID-19 şi gripă sezonieră.

Citește și:  CAZUL PENTRU VACCINĂRILE OBLIGATORII ESTE MORT… OMICRON TOCMAI L-A UCIS.

Până în prezent, 8,3 milioane de sud-coreeni au fost vaccinaţi de la debutul campaniei la 13 octombrie, de atunci fiind raportate în jur de 350 de cazuri de reacţii adverse, a informat KDCA. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close