EuropaItalia

Premierul italian le cere liderilor UE să facă mai mult pentru a opri traficul de persoane în urma naufragiului de duminică

Asculta informatia

Premierul italian Giorgia Meloni le-a cerut miercuri liderilor din Uniunea Europeană să facă mai mult pentru a opri imigraţia ilegală şi pentru a preveni producerea de noi tragedii pe mare, după ce zeci de persoane au murit în urma naufragiului unei ambarcaţiuni în largul Italiei duminică, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Meloni, care conduce o coaliţie de centru-dreapta, a spus că grupările criminale şi traficanţii de persoane nu ar trebui să poată controla fluxul de migranţi şi au atras atenţia asupra presiunii fără precedent din partea numărului mare de persoane care încearcă să ajungă în Europa.

Într-o scrisoare către liderii UE, Meloni a cerut măsuri urgente pentru „a contracara şi descuraja plecările ilegale”, evidenţiind perspectiva unor „plăţi speciale către ţările de origine şi de tranzit pentru ca ele să coopereze activ”.

Comentariile sale survin în contextul în care bilanţul naufragiului de duminică al unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul sudului Italiei a crescut la 67 de morţi, multe persoane fiind încă date dispărute. Echipele de salvare au mai găsit încă doi copii, astfel că numărul victimelor minore ale tragediei a ajuns la 16.

Unele rude au ajuns din nordul Europei pentru a-şi plânge morţii şi pentru a încerca să dea de urma supravieţuitorilor. Conform echipelor de intervenţie, majoritatea migranţilor veneau din Afganistan, în timp ce alţii erau din Pakistan, Iran, Somalia şi Siria.

Ambarcaţiunea, despre care autorităţile spun că transporta până la 200 de migranţi, pornise la drum din Turcia şi s-a scufundat în apele periculoase din apropiere de Steccato di Cutro, o staţiune de pe coasta de est a Calabriei.

Citește și:  Nou acord francezo-britanic în vederea opririi migraţiei clandestine la Canalul Mânecii
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 50

Close