Premierul israelian susţine că deţine ‘probe’ privind implicarea Iranului în atacul asupra petrolierului Mercer Street – Europa News
Israel

Premierul israelian susţine că deţine ‘probe’ privind implicarea Iranului în atacul asupra petrolierului Mercer Street

Premierul israelian Naftali Bennett a dat asigurări duminică că ţara sa dispune de „probe” privind implicarea Iranului în atacul din largul coastelor Omanului asupra unui petrolier operat de un miliardar israelian, relatează AFP, potrivit agerpres

„Tocmai am auzit că Iranul, într-un mod laş, încearcă să scape de responsabilitatea care îi revine în această afacere, că neagă (orice implicare – n.r.) Aşa că pot spune cu o certitudine absolută că Iranul a comis acest atac împotriva navei (…) Există probe pentru acest lucru”, a declarat el cu prilejul unei reuniuni săptămânale a guvernului.

„Ne aşteptăm ca comunitatea internaţională să transmită cu claritate regimului iranian că a comis o gravă eroare. În orice eventualitate, ştim cum să trimitem un mesaj Iranului în modul nostru”, a adăugat Bennett, fără a furniza alte informaţii.

Republica Islamică Iran, duşmanul numărul unu al Israelului, a respins duminică, catalogându-le drept „nefondate”, acuzaţiile Israelului că este la originea atacului de joi împotriva petrolierului operat de israelianul Eyal Ofer.

Joi, acest petrolier, Mercer Street, a fost vizat de un atac cu dronă în marea Omanului, potrivit armatei americane care are mai multe nave prezente în regiune.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu doi morţi – un britanic angajat al societăţii de securitate Ambrey şi un membru al echipajului român – potrivit armatorului Zodiac Maritime, o societate internaţională cu sediul la Londra şi care îi aparţine lui Eyal Ofer.

„Iranienii, care au atacat nava Mercer Street cu o dronă, aveau intenţia de a ataca o ţintă israeliană, dar actul lor de piraterie a costat viaţa unui cetăţean britanic şi a unuia român”, a adăugat Naftali Bennett, un fost ministru al apărării care este adept al unei linii dure faţă de Iran.

Citește și:  Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close