Europa

Premierul Estoniei: UE ar trebui să vină cu un răspuns mai puternic la problema migraţiei

Asculta informatia

Uniunea Europeană ar trebui să vină cu un răspuns mai puternic la problema migraţiei, care este ”îngrijorătoare” pentru Estonia, a susţinut joi premierului acestui stat, Kaja Kallas, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

”Situaţia din Belarus şi de la frontiera europeană este foarte îngrijorătoare pentru noi. Avem nevoie de un răspuns comun al UE mai puternic în această privinţă”, a declarat Kallas la sosirea sa reuniunea Consiliului European, găzduită de Bruxelles joi şi vineri.

Polonia, Lituania şi Letonia l-au acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi cele trei ţări, pe de altă parte.

Ca răspuns la sancţiunile impuse de UE la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident.

Ulterior, au fost raportate creşteri masive ale trecerilor ilegale la frontiera externă a UE dinspre Belarus.

Pe de altă parte, şefa executivului eston s-a pronunţat pentru găsirea unor soluţii pe termen lung la nivelul UE la problemele energetice întâmpinate de blocul comunitar, un alt subiect care va fi dezbătut de liderii Celor 27 la summitul de la Bruxelles.

Citește și:  Polemică în Spania după vaccinarea unor militari şi oameni politici, fără a fi dintr-o categorie prioritară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Close