PREMIERA: Inima unui porc a fost transplantată la un om – Europa News
Sanatate

PREMIERA: Inima unui porc a fost transplantată la un om

Într-o premieră mondială, o echipă de chirurgi americani a transplantat cu succes unui pacient inima unui porc modificat genetic, a anunţat luni şcoala de medicină a Universităţii din Maryland, informează marţi AFP.

Operaţia a avut loc vineri şi a demonstrat pentru prima dată că inima unui animal poate continua să funcţioneze într-un corp uman fără respingere imediată, a precizat instituţia într-un comunicat, informează Agerpres.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, căruia i-a fost transplantată inima de porc, a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acum, pacientul este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect.

“Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, a spus locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

Citește și:  Pacienții transportați la secțiile COVID-19 pot fi EUTANASIATI, adică „ajutați la moarte”-Guvernul vrea să legitimeze masacrele din spitale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close