America

Pregătiți-vă pentru persecuție: Legi împotriva terorii domestice, giganții din tehnologie și media ar putea viza creștinii

Asculta informatia

Acum că Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al națiunii, la ce ne putem aștepta pentru Statele Unite? Vor experimenta americanii o libertate mai mare și prosperitate sau giganții tehnologiei ar putea ajuta guvernul în impunerea mai multor restricții care ar duce la crearea unui nou totalitarism?

A fost o rară manifestare de forță – una pe care, în mod normal, o vezi doar în lumea a treia, în țările totalitare – 25.000 de trupe ale Gărzii Naționale au fost într-o misiune masivă de securitate în capitala națiunii: protejarea lui Joe Biden și a celor care au participat la ceremonia de depunere a jurământului.

Cu toate acestea, acest lucru nu a fost o premieră pentru o inaugurare americană.
În 1861, Cavaleria americană a poziționat trăgători de elită pe acoperișuri și trupe de-a lungul rutei inaugurale pentru a-l proteja pe nepopularul președinte ales, Abraham Lincoln, în timp ce călătorea în trăsura lui pe Pennsylvania Avenue până la Capitol.

Cinci săptămâni mai târziu, primele împușcături ale Războiului Civil au sunat peste Fort Sumter.
Acum, 160 de ani mai târziu, unii oameni cred că o Americă divizată ar fi în pragul unui al doilea război civil. Dar redactorul-șef al The American Conservative, autorul Rod Dreher, crede că țara ar putea fi la un pas de ceea ce el numește „momentul părintelui Kolakovic”.

În cartea sa, Live Not by Lies, Dreher povestește despre un preot antinazist care a predat la Universitatea Catolică din Slovacia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Părintele Stjepan Tomislav Kolakovic și-a avertizat elevii cu privire la persecuțiile viitoare.

Citește și:  SEX-GATE la CNN! – Șeful CNN WorldWide, Jeff Zucker, a demisionat în cursul zilei de miercuri

„Le-a spus elevilor săi, «vestea bună este că germanii vor pierde acest război. Vestea proastă este că atunci când războiul se va termina comuniștii vor conduce această țară»”, a explicat Dreher. „Primul lucru pe care îl vor face este să vină după biserică. Trebuie să ne pregătim pentru asta.”

Kolakovic a organizat grupuri de rugăciune cu elevii, în vederea pregătirii lor pentru suferință. Dreher a spus că au devenit coloana vertebrală a bisericii subterane din Europa de Est.
„Cred cu tărie că aici, în America, suntem într-un moment similar. Acum, creștinii de toate felurile – catolici, protestanți, ortodocși – trebuie să profite de acest moment de libertate. Trebuie să avem rețelele pregătite pentru persecuție”, a avertizat Dreher.

Și spre deosebire de comunismul din Blocul Sovietic de Est, Dreher descrie ceea ce ar putea veni în America ca fiind un „totalitarism moale”.

„Nu va avea gulagurile sau poliția secretă – lucruri pe care le-au avut sovieticii. Mai degrabă, acest lucru va fi făcut în principal de giganții tehnologici care limitează accesul la economie, să facă în așa fel încât doar cei care se conformează cu cerințele regimului să participe la economie”, a explicat Dreher.

Cenzura liberei exprimări și închiderea recentă a serverelor de la Amazon pentru site-ul popular conservator Parler ar putea fi un indiciu cu privire la ceea ce ne stă înainte.

„Va porni de la marile afaceri și de la giganții tehnologiei, care își vor folosi libertatea în societatea noastră de piață liberă pentru a marginaliza și asupri «deplorabilii», inclusiv conservatori politici și conservatori religioși”, a insistat Dreher.

Citește și:  Prăbușirea Babilonului – Informații despre evenimentele din SUA

Dreher și unii libertarieni civili prezic că membrii Congresului SUA ar putea folosi evenimentele recente ca scuză pentru a reînvia legislația internă anti-terorism. Se tem că efortul ar putea viza americani nevinovați.
„Vom vedea oameni desemnați ca teroriști – oameni care nu au niciun interes față de terorism, care nu susțin violența, dar care pur și simplu își pun întrebări despre modul în care merg lucrurile în această țară și vine din partea celor de dreapta”, a prezis Dreher. „Cred că creștinii – creștinii conservatori – vor fi, de asemenea, vizați și nu va exista nici o discriminare între creștinii pașnici conservatori și cei care doresc violență.”

Și Dreher crede că în timp ce pandemia COVID-19 este o problemă serioasă, va ajunge să împingă o societate americană deja dependentă spre una care dorește a fi controlată.
„Am ajuns într-o poziției și o mentalitate de frică și nevoie de control, moment în care putem fi deschiși ca guvernul să ne spună ce să facem. Și cred că acest lucru a fost un drum pavat, dacă doriți, spre un control mai mare”, a spus el.

Unul care acoperă aproape fiecare aspect al vieții tale datorită guvernului autoritar, a giganților tehnologiei și ai mediei.

Se întâmplă deja în China, unde guvernul comunist a implementat un sistem de credit social care obligă cetățenii să se conformeze cu cerințele guvernului. Cei considerați comuniști buni sunt recompensați cu acces deplin la economie, călătorii, învățământ superior și locuri de muncă bune.

„Cred că vom vedea o versiune informală a acestui lucru întâmplându-se chiar aici, în America”, a spus Dreher. „Și ciocanul va cădea asupra conservatorilor și creștinilor tradiționali.”

Citește și:  Manifestaţie a opozanţilor avortului, la Washington

Todd Nettleton găzduiește Radio „Vocea Martirilor”.

„E posibil să afecteze ocuparea forței de muncă, oportunitățile de promovare – avansarea dumneavoastră în locul de muncă”, a explicat Nettleton.

Dreher avertizează creștinii americani să se pregătească.

„Noi, cei din biserica americană, nu știm nimic despre suferință. Am dus-o bine o lungă perioadă de timp. Oamenii care au crescut sub comunism – vorbesc în cartea mea Live Not By Lies – ei știu ce înseamnă să suferi pentru credință”, a explicat Dreher. „Trebuie să începem să învățăm din experiența lor și trebuie să fim pregătiți să fim fermi și să suferim fără să ne urâm dușmanul.”

Nettleton a spus că Isus le-a spus urmașilor săi că vor fi persecutați pentru credința lor.

„Hristos a spus: lumea Mă urăște, dacă Mă vei urma lumea te va urî și pe tine. Noi, creștinii americani, nu am experimentat prea mult asta. Acest lucru se poate schimba și s-ar putea să vedem ziua în care a-L urma pe Isus Hristos cu adevărat și cu îndrăzneală, ne-ar putea costa, chiar și aici, în Statele Unite.”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =

Close