Romania

Pontonul la care Raluca Turcan a tăiat panglica alături de alte șase persoane, în urmă cu trei săptămâni, s-a scufundat parțial

Asculta informatia

Pontonul la care Raluca Turcan a tăiat panglica alături de alte șase persoane în urmă cu trei săptămâni s-a scufundat parțial. În fotografiile publicate pe rețelele de socializare se observă că pontonul se află scufundat jumătate în apele Dunării. Pontonul era folosit drept centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară și se afla ancorat în dreptul comunei Mahmudia.

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Mahmudia au declarat că acesta este doar „puțin bandat” și nicidecum scufundat: „El nu este scufundat. Unde a fost ancorat în zona respectivă apele Dunării erau crescute. În momentul în care s-au tras apele el s-a bandat puțin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Județean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia.

De asemenea, Bogdan Simion, reprezentantul Asociației SERA România, entitate care derulează proiectul centrului itinerant pentru copiii cu dizabilități, a declarat pentru G4Media că incidentul a avut loc din cauza faptului că pe ponton nu exista o persoană care să supravegheze permanent și că s-au lovit de problema forței de muncă în Tulcea:

„După inaugurare, vasul a fost tras la mal în fața centrului de plasament din Mahmudia, urmând ca noi să completăm tot ce mai era de completat, respectiv partea legată de acte și cea de angajare a personalului, pe care îl căutăm de o lună-două. Azi noapte, probabil că a scăzut foarte mult apa și vasul a atins fundul apei și în momentul în care a atins fundul apei a început să se încline. Drept urmare azi dimineață am constatat că era bandat și că, n-aș zice că e parțial inundat, dar că apa ajunsese la generator și cred că s-a și întâmplat ceva la generator. Din cauza ploii cred că n-a mai funcționat și n-au anclanșat pompele de santină, pompele de evacuare a apei. Am luat legătura cu o firmă specializată, colegii mei au plecat spre Tulcea. Așteptăm scafandrii să intre puțin pe dedesubt să vadă dacă sunt etanșate toate ferestrele. Probabil că o să aducem o macara plutitoare care o să ridice vasul. Probabil până la mijlocul săptămânii viitoare îl vom aduce la linia de plutire. Este o eroare că nu am găsit încă un om să stea permanent pe vas, a găsi personal acolo la Tulcea este o operațiune absolut îngrozitoare. Nu reușim să găsim oameni care să dorească să muncească. O să găsim până la urmă”.

Citește și:  PNL propune o nouă TAXĂ AUTO - Grija mare la votare!

Și Raluca Turcan a oferit un punct de vedere după acest incident: „Centrul de recuperare își va începe activitățile în noiembrie. Nu doresc să politizăm, investiția este privată. Ce mă interesează ca autoritate publică, pentru că în această situație este un proiect privat, nu al ministerului, este să nu existe niciun risc de utilizare a pontonului”, a declarat Turcan.

Context

Șapte oameni, în frunte cu Ministrul Raluca Turcan, au tăiat o panglică la inaugurarea, în urmă cu trei săptămâni, a unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării. Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării, la Tulcea, a primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară, un proiect privat realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România.

În imaginile postate pe rețelele de socializare, Ministrul Muncii taie panglica alături de alte șase persoane, printre care președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul județului, Nicolae Topoleanu, sau primarul localității Mahmudia.

„Centrul mobil inovator, care în următorul an va asigura servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, este rezultatul parteneriatului dintre Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY Romania, compania care a finanțat achiziția vasului plutitor. Centrul itinerant este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă și va circula în Deltă și în localitățile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente și predictibile pentru copiii cu posibilități reduse de transport”, se arăta în comunicatul transmis la inaugurare de Consiliul Județean Tulcea.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 53

Close