Polonia

Polonia va închide spitalul deschis temporar pentru bolnavii cu COVID-19

Asculta informatia

Polonia va externa duminică ultimul pacient din spitalul deschis temporar pentru bolnavii cu COVID-19 pe stadionul naţional din Varşovia, şi va închide acest centru medical, a anunţat un oficial polonez, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Un total de 1.800 de pacienţi au fost trataţi în primul spital temporar construit în Polonia pentru a combate pandemia de COVID-19, de la crearea sa în octombrie 2020, a declarat Michal Dworczyk în cadrul unei conferinţe de presă.

Spitalul a servit ulterior şi ca centru de vaccinare, cu peste un sfert de milion de vaccinuri administrate în această locaţie până în prezent.

Deşi spitalul va fi închis, majoritatea infrastructurii va rămâne pe stadion în cazul în care situaţia legată de pandemie se deteriorează brusc, a spus Dworczyk. Dacă va fi nevoie, spitalul se va putea redeschide în câteva zile.

Numărul de noi infectări a scăzut treptat în Polonia. Miercuri au fost raportate peste 2.300 de cazuri noi, un declin de peste 40% comparativ cu numărul înregistrat săptămâna precedentă.

În acelaşi timp, au fost raportate alte 329 de decese, numărul total al deceselor asociate COVID-19 ajungând la 72.250 în Polonia.

Până în prezent, au fost administrate aproape 16,4 milioane de doze de vaccin în ţară. Aproape 4,8 milioane de persoane au fost complet vaccinate.

În timp ce, conform sondajelor, 70% dintre polonezi declară că doresc să se vaccineze, până în prezent doar 48% au primit fie cel puţin o doză de vaccin, fie s-au înregistrat pentru vaccinare. De asemenea, ritmul de noi înregistrări în vederea vaccinării este în scădere, a mai spus Dworczyk.

Citește și:  500 de poliţişti polonezi la frontiera cu Belarus
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 61 =

Close