Europa

Consiliul Europei: „Nimeni NU este discriminat pentru că nu a fost vaccinat. Nu pașapoartelor de vaccinare”

Prin Rezoluția nr.2361/2021 din această săptămână, Consiliul Europei a luat o decizie extrem de importantă cu implicații uriașe prin care interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului sau să utilizeze aceasta pentru discriminarea celor nu sunt vaccinați.

Textul rezoluției adoptat de Consiliul Europei prevede că „asigurarea faptului că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau altfel să se vaccineze dacă nu dorește să o facă singur”.

Totodată, rezoluția mai stipulează că trebuie „să se asigure că nimeni NU este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, din cauza riscurilor posibile pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat”.

De asemenea, Consiliul Europei a menționat în rezoluție că trebuie să se „distribuie informații transparente despre siguranța și posibilele efecte secundare ale vaccinurilor lucrând și reglementând cu platformele de socializare pentru a preveni răspândirea dezinformării”.

Citește și:  SCOȚIA: Mai multe DECESE post VACCINARE COVID decat numarul celor morţi de boala și comorbidități
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close