Europa

Polonia și Ungaria sunt apărate în fața Comisiei Europene de Sebastian Kurz, cancelarul Austriei. Valorile fundamentale sunt cruciale pentru supraviețuirea Uniunii Europene

Asculta informatia

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a apărat Ungaria și Polonia în dezbaterea statului de drept al UE.

„Este greșit să vorbim întotdeauna numai despre Ungaria și Polonia”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz grupului austriac de media online Funke Media Group și cotidianului francez Ouest-France.

Cancelarul austriac a cerut o atitudine mai echitabilă față de Ungaria și Polonia în dezbaterea statului de drept al UE. El consideră că statul de drept și păstrarea valorilor fundamentale europene sunt cruciale pentru supraviețuirea Uniunii Europene, dar că acestea se aplică în mod egal tuturor statelor.

Kurz a criticat în mod repetat Uniunea Europeană pe diferite teme în ultimii ani. Printre altele, el a ridicat problema dublului standard în statele membre.

Într-un interviu din 2019 cu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), el a vorbit despre „aroganța occidentală pe alocuri” împotriva est-europenilor. El a spus la acea vreme că „o mentalitate anti-europeană” apare nu numai în Europa de Est, ci și în Occident.

Citește și:  Turcia oficializează vânzarea a 24 de drone militare către Polonia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close