Polonia

Polonia se aşteaptă la o scădere numărului de infectări

Asculta informatia

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va scădea probabil în următoarele zile în Polonia şi se pare că, şi în privinţa spitalelor, ce a fost mai greu a trecut, a declarat vineri ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Polonia, care are 38 de milioane de locuitori şi este cea mai mare ţară din blocul estic al Uniunii Europene, a raportat la începutul lui aprilie cifre record privind infectările zilnice, de circa 35.000.

În acelaşi timp, Polonia a anunţat noi bilanţuri record în ce priveşte decesele asociate cu noul coronavirus, serviciile sale de sănătate ajungând aproape de limită pe fondul celui de-al „treilea val” al pandemiei.

„Astăzi ar trebui să avem o zi mai optimistă. Csonstatăm scăderi semnificative, chiar cu 10.000 comparativ cu săptămâna trecută”, a spus ministrul sănătăţii pe postul public de radio.

„Tendinţa pare să fie absolut în scădere… Şi în spitale se pare că am depăşit vârful”, a mai afirmat Niedzielski.

Joi, Polonia a raportat 21.130 cazuri noi de contaminare şi 682 decese. 

Citește și:  Polonia va introduce controale detaliate de calitate pentru cerealele din Ucraina în contextul protestelor fermierilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 63

Close