Polonia

POLONIA: Peste 40.000 de adolescenţi cu vârste de 16 şi 17 ani s-au înregistrat pentru vaccinul anti-COVID19

Asculta informatia

Peste 40.000 de adolescenţi polonezi cu vârste de 16 şi 17 ani s-au înregistrat pentru vaccinul anti-COVID19 până luni după-amiază, însă interesul faţă de vaccinare este net inferior la această categorie de vârstă comparativ cu cel al cetăţenilor în vârstă, a anunţat un oficial guvernamental, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Grupul a devenit eligibil pentru vaccinare luni, aproximativ 500.000 de adolescenţi primind o notificare pe e-mail. Pentru a se înregistra, minorii au nevoie de consimţământul unui tutore legal.

„În prezent, nivelul de interes este mic … Vom lucra în acest sens prin campania noastre pro-vaccinare”, a declarat Michal Dworczyk, oficialul guvernamental responsabil cu programul de vaccinare, în cadrul unei conferinţe de presă.

Campania de promovare a vaccinării, la care participă actori şi sportivi polonezi, a fost lansată vineri.

Până în prezent, aproximativ 15,9 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Polonia. Aproape 4,6 milioane de persoane au fost complet vaccinate, conform datelor guvernamentale.

Numărul de cazuri noi a scăzut treptat în ţară, conducând la ridicarea unor restricţii.

Începând de sâmbătă, polonezii nu mai trebuie să poarte măşti în aer liber, cu condiţia să poată menţine o distanţă de siguranţă. De asemenea, în Polonia s-au redeschis terasele. În multe oraşe mari, oamenii au sărbătorit redeschiderea zonelor exterioare ale barurilor şi restaurantelor în cursul nopţii.

Până în prezent, Polonia a înregistrat 71.675 de decese asociate COVID-19.

Citește și:  Praga obţine în justiţie oprirea unei mine de cărbune din Polonia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =

Close