Polonia

Polonia nu va face apel la articolul IV al tratatului NATO. Racheta căzută „probabil” e ucraineană.

Asculta informatia

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat miercuri, la Varşovia, că „probabil” racheta care a căzut marţi pe teritoriul ţării sale şi a ucis doi oameni „a fost lansată de Ucraina”.

Duda le-a declarat jurnaliştilor că „cel mai probabil a fost vorba despre o rachetă fabricată în Uniunea Sovietică” şi face parte din modelul S300.

„Ieri (marţi – n.r.) am fost martorii unui atac masiv împotriva Ucrainei. Întregul teritoriu ucrainean a fost bombardat, în special în zonele de frontieră ale Ucrainei. Ucraina se apăra de acest atac, aşa că întreaga vină a incidentului îi revine Rusiei”, a adăugat preşedintele polonez, care a menţionat că, potrivit rezultatelor iniţiale ale anchetei cu privire la acest incident, „nu a fost vorba de explozia clasică a unei rachete”, potrivit Presshub.ro, care citează Agerpres.

„Ceea ce pot să spun este că majoritatea dovezilor pe care le-am strâns indică faptul că nu va fi nevoie să invocăm articolul IV al tratatului NATO în acest moment”, a declarat la rândul său premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Citește și:  Ucraina: 22 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4

Close