Polonia

Polonia dublează numărul militarilor trimişi să păzească graniţa cu Belarus

Asculta informatia

Polonia aproape a dublat numărul militarilor care păzesc frontiera cu Belarus, pentru a răspunde unui val în creştere de migraţie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Aproape 6.000 de soldaţi din diviziile a 16-a, a 18-a şi a 12-a servesc la frontiera polono-belarusă’, a scris ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, marţi pe Twitter.

‘Aceşti soldaţi oferă sprijin Pazei de Frontieră prin protejarea graniţei ţării şi împiedicarea trecerilor frauduloase’, a adăugat el.
Această desfăşurare marchează o extindere semnificativă a prezenţei militare la graniţă, după ce sâmbătă ministrul preciza că numărul soldaţilor era de peste 3.000.

Paza de Frontieră a informat că luni au existat 612 încercări de trecere frauduloasă a graniţei.

Polonia a declarat stare de urgenţă în regiune şi are planuri să construiască un zid la frontieră.

În prima jumătate a lunii octombrie au fost consemnate circa 9.600 de tentative de trecere frauduloasă a graniţei, conform Pazei de Frontieră.

Comisia Europeană şi guvernul de la Varşovia afirmă că valul de migranţi a fost orchestrat de Belarus ca o formă de război hibrid împotriva sancţiunilor care i-au fost impuse de Uniunea Europeană. Belarusul neagă aceste acuzaţii.

Tot mai mulţi migranţi ajung şi în Germania, unde şeful sindicatului poliţiştilor i-a scris ministrul de interne pentru a cere instituirea temporară de controale la graniţa cu Polonia.

Autorităţile din Brandenburg, landul estic german unde ajung majoritatea acestor migranţi, cer măsuri mai dure împotriva guvernului preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Citește și:  Polonia acuză Germania că vrea să construiască un al ‘IV-lea Reich german’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 37

Close