Romania

Polițiștii s-au crucit! Zeci de oameni găsiți într-o remorcă, la vama Nădlac – VIDEO

Într-o perioadă în care se pune mare accent pe păstrarea distanțării fizice, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, polițiștii de frontieră au avut în față un tablou neașteptat,potrivit national.ro

Concret, au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, nu mai puțin de 48 de oameni, majoritatea bărbați, dar și cinci minori, cu vârste cuprinse între un an şi 17 ani.
S-a întâmplat vineri dimineață, în jurul orei 02.30, când autovehiculul cu semiremorcă condus de un tânăr turc în vârstă de 35 de ani, a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, din judeţul Aradc.

Potrivit Poliției de Frontieră, şoferul transporta diverse mărfuri, urmând să le ducă în Franța. Doar că la un control amănunțit, s-a constatat că în compartimentul marfă, în spatele unor cutii, se aflau zeci de oameni. Au început să coboare, rând pe rând, iar numărătoare a arătat că erau 48 de persoane. Conform sursei citate, este vorba despre cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina ”care încercau să iasă ilegal din țară”. Luați la întrebări, adulții au precizat că ”intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”.

Situația constatată rămâne fără urmări. În sensul că poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de migranți în cazul şoferului, respectiv pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în cazul oamenilor găsiți ascunşi în camion.

Citește și:  Medicul Flavia Groșan: Oxigenul în exces poate provoca MOARTEA

Articole similare

Leave a Reply

Close