Poliţiştii reclamă că au dificultăţi în aplicarea legii privind tipul de mască pe care îl poartă cetăţenii – Europa News
Romania

Poliţiştii reclamă că au dificultăţi în aplicarea legii privind tipul de mască pe care îl poartă cetăţenii

Poliţiştii reclamă faptul că au dificultăţi în aplicarea legii privind purtarea măştii sanitare sau FFP2 pe stradă. Afirmaţia a fost făcută de Cosmin Andreica, liderul sindicatului EUROPOL, la postul RFI, şi vine în contextul în care, potrivit noilor reglementari, măştile din material textil nu mai sunt acceptate în spaţiul public.

”Nu putem să înţelegem dacă va fi o interacţiune între cetăţean şi poliţist, dacă poliţistul va trebui să-i ceară cetăţeanului să-şi dea masca jos, să se uite la nişte însemne, să verifice ce tipuri de măşti sunt purtate şi aşa mai departe. Deci, din punctul nostru de vedere, nu numai că este inoportună, dar va duce la conflicte între cetăţeni şi forţele de ordine”, a declarat Andreica.

Sindicatul EUROPOL le-a recomandat agenţilor de teren ”să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate şi de logică”. Liderul de sindicat a precizat însă că această recomandare nu este o incitare la eludarea legii.

”Sub nici o formă nu i-am incitat să nu aplice legea. I-am întrebat dacă au cunoştinţele necesare să aplice această prevedere. Toţi au răspuns în unanimitate că nu au şi că nu vor putea face diferenţa şi nici nu ştiu cum să se realizeze propriu-zis această activitate de verificare a măştii, la ce elemente să se uite, care sunt elementele de conformitate”, a precizat acesta.

Citește și:  Avocat Elena Radu: QR codul pe înțelesul tuturor: fără certificat nu intri în spital; fără certificat nu intri în magazin; fără certificat nu intri în biserică; fără certificat nu mai intri nicăieri
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close