Romania

Polițiști locali clujeni reținuți că ar fi agresat un cerșetor

Asculta informatia

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a luat decizia în cursul zilei de azi de a-i reține pe agenții Poliției Locale Cluj, care se fac vinovați de agresarea unui bătrân cerșetor. Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și vătămare gravă, scrie Foaia Transilvană.

Infracțiunea de purtare abuzivă se referă la fapta comisă de o persoană aflată în exercitarea unor atribuții publice, cu închisoare de până la nouă luni. În plus, infracțiunea de vătămare gravă, vorbind aici de o dublă fractură de braț, doi dinți pierduți și o luxație severă de umăr, este o faptă pe care Codul Penal o pedepsește mai grav, precizează sursa citată.

”Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

O filmare arăta, la sfârștiul lunii octombrie, doi bărbați, care sunt polițiști locali, și o persoană fără adăpost, un cerșetor care este plătit de cei doi cu bani. Ei bine, povestea arată cum se mușamalizeză un caz grav. Cei doi oameni ai legii îi dau cerșetorului 500 de lei. Motivul este ca acesta să uite de orice reclamație și dosar penal care ar putea fi deschis după ce i-a fost ruptă mâna. Totul se petrece pe peronul Stației CFR Cluj Napoca, potrivit sursei citate.

Citește și:  UPDATE. Ciocniri între jandarmi și protestatari. Momente tensionate în toată țara.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close