Romania

Poliţişti atacaţi cu bolovani şi bâte de un grup de TIGANI într-o comună maramureşeană

Asculta informatia

Un echipaj de poliţie a fost atacat cu bolovani şi bâte, duminică, în comuna Coroieni, judeţul Maramureş, după ce a intervenit în urma unui apel la 112. Mai exact, oamenii legii au intervenit pentru aplanarea unui conflict între părinţii unui copil.

“Poliţişti atacaţi cu pietre. Singura patrulă de poliţie de pe o rază de 70 km, din zona Târgu Lăpuş, Maramureş, a intervenit în această după amiază la un apel 112 în care o mamă reclama că tatăl i-a luat copilul şi o ameninţă. Se întâmpla în cartierul de rromi Ponorâta, com. Coroieni, unde legea se face cu parul în mână şi unde autorităţile locale nu au făcut nimic pentru cea mai săracă comunitate din România, aşa cum s-a mai relatat în presă”, a precizat Sindicatul Europol pe pagina sa de Facebook.

După ce poliţiştii au intervenit şi au reuşit să redea copilul mamei, tatăl, furios, a început să adreseze injurii şi ameninţări. Iar în momentul în care colegii au vrut să îl reţină pentru a-l conduce la sediu, acesta a fost “sprijinit” de ceilalţi localnici, care i-au atacat pe oamenii legii cu “bolovani” şi “pari” şi au distrus autospeciala în care se aflau aceştia.

“Până în acest moment a fost identificat şi reţinut doar un bărbat din cei aproximativ 12 care au participat la atacul violent. Aceştia vor fi cercetaţi pentru ultraj şi distrugere. Din fericire, colegii noştri au scăpat fără vătămări, dar deznodământul putea fi altul dacă nu reuşeau să ajungă la maşină”, a mai susţinut sindicatul.

Totodată, Sindicatul Europol a transmis că, acum, procurorii trebuie să se pronunţe dacă agresorii prezintă sau nu pericol social şi dacă ar trebui cercetaţi în stare de libertate.

Citește și:  Atac sinucigaş cu bombă la o catedrală catolică din Indonezia

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Close