Sanatate

Americanii și britanicii nu au încredere în vaccinul anti COVID

Teoriile conspiraţioniste şi dezinformarea alimentează neîncrederea în vaccinuri şi ar putea duce la o scădere a nivelurilor de administrare a vaccinurilor anti-COVID-19 în SUA şi Marea Britanie, sub ratele necesare pentru a proteja comunităţile umane împotriva acestei boli, potrivit unui studiu publicat joi şi citat de Reuters, transmite Agerpres.

Autorii unui studiu realizat pe 8.000 de persoane din ţările menţionate au descoperit că mai puţini oameni ar accepta „în mod categoric” să fie inoculaţi cu un vaccin anti-COVID-19 decât procentul de 55% din populaţia globală despre care oamenii de ştiinţă sunt de părere că ar fi necesar pentru a asigura „imunitatea de turmă”.

Vaccinurile funcţionează doar dacă oamenii le folosesc. Dezinformarea stimulează anxietăţile şi incertitudinile existente legate de noile vaccinuri anti-COVID-19, precum şi de noile platforme care sunt folosite pentru a le dezvolta”, a declarat Heidi Larson, profesoară la London School of Hygiene & Tropical Medicine, coautoare a studiului. „Acest aspect ameninţă să submineze nivelurile de acceptare a vaccinurilor anti-COVID-19”, a adăugat Heidi Larson, care este şi directoarea iniţiativei internaţionale Vaccine Confidence Project.

Citește și:  STUDIU: Membrana coronavirusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată prin folosirea apei de gură
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close